De hoeveelheid warmte die een gashaard genereert, varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de gashaard, het ontwerp en de efficiëntie van het apparaat, de grootte van de te verwarmen ruimte en de gebruikte brandstof.

Gashaarden worden doorgaans beoordeeld op basis van hun vermogensuitvoer, uitgedrukt in kilowatt (kW) of British Thermal Units (BTU) per uur. Dit vermogen bepaalt hoeveel warmte de gashaard kan produceren. Een gemiddelde gashaard kan variëren van ongeveer 3 kW tot meer dan 10 kW aan vermogen. Houd er rekening mee dat het vermogen van de gashaard niet altijd gelijk is aan de hoeveelheid warmte die daadwerkelijk wordt afgegeven aan de kamer, omdat er verliezen kunnen optreden tijdens de warmteoverdracht.

Om een ruwe schatting te geven, kan een gashaard met een vermogen van bijvoorbeeld 5 kW in staat zijn om een kleine tot middelgrote woonkamer van ongeveer 25 tot 50 vierkante meter op een comfortabele temperatuur te houden, afhankelijk van factoren zoals isolatie, buitentemperatuur en luchtcirculatie. Het is echter belangrijk om de specificaties van het specifieke gashaardmodel te raadplegen om het exacte vermogen en de dekkingscapaciteit te achterhalen.

De efficiëntie van de gashaard is ook van invloed op de hoeveelheid warmte die daadwerkelijk wordt gegenereerd. Een hogere efficiëntie betekent dat een groter percentage van de verbrande brandstof wordt omgezet in nuttige warmte, terwijl een lager efficiëntiepercentage meer warmteverlies betekent. Moderne gashaarden kunnen een redelijk hoge efficiëntie hebben, soms variërend van 70% tot 90% of zelfs meer.

Het is altijd raadzaam om bij het kiezen van een gashaard de specificaties van het model te bekijken, inclusief het vermogen en de efficiëntie, en om mogelijk advies in te winnen bij een professional op het gebied van verwarmingssystemen. De uiteindelijke warmteafgifte en effectiviteit van de gashaard zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de juiste installatie, onderhoud en de manier waarop de warmte zich verspreidt in de specifieke ruimte waarin de gashaard wordt geplaatst.