Bij de meeste standaard elektrische sfeerhaarden worden geen geluidseffecten geproduceerd. Deze sfeerhaarden zijn ontworpen om visuele effecten van vlammen en vuur te bieden zonder het geluid van een knisperend vuur.

Echter, er zijn enkele elektrische sfeerhaarden op de markt die geluidseffecten van een knisperend haardvuur kunnen simuleren. Deze geluidseffecten kunnen worden toegevoegd om de beleving van een echte open haard nog realistischer te maken. Het geluid van knisperend hout kan via ingebouwde luidsprekers of een apart geluidssysteem worden afgespeeld.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle elektrische sfeerhaarden geluidseffecten hebben. Als je specifiek geïnteresseerd bent in een sfeerhaard met geluidseffecten, is het raadzaam om de specificaties en productbeschrijvingen van verschillende modellen te bekijken en op zoek te gaan naar diegenen die geluidseffecten aanbieden.

Als je graag het geluid van een knisperend haardvuur wilt ervaren, maar je huidige elektrische sfeerhaard geen geluidseffecten heeft, kun je overwegen om externe apparaten zoals haardgeluidsgenerators te gebruiken. Deze apparaten zijn ontworpen om realistische geluiden van een knisperend vuur af te spelen en kunnen worden geïntegreerd met je bestaande sfeerhaard.