Elektrische sfeerhaarden vereisen over het algemeen weinig onderhoud in vergelijking met traditionele open haarden. Hier zijn enkele onderhoudswerkzaamheden die af en toe kunnen worden uitgevoerd:

  1. Stof verwijderen: Afhankelijk van de locatie van de sfeerhaard kan er stof op de buitenkant of de ventilatieopeningen van de sfeerhaard verzamelen. Regelmatig afstoffen met een zachte doek of een stofdoek helpt om de sfeerhaard schoon te houden.
  2. Reinigen van het glas: Als de elektrische sfeerhaard een glazen voorkant heeft, kan het nodig zijn om het glas af en toe schoon te maken. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om eventuele vlekken of vuil van het glas te verwijderen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het glas kunnen beschadigen.
  3. Controle van de bedrading: Periodiek kun je controleren of alle bedrading en aansluitingen van de elektrische sfeerhaard goed en veilig zijn. Zorg ervoor dat er geen losse draden zijn en dat alle stekkers stevig zijn aangesloten.
  4. Vervanging van lampen: Als de elektrische sfeerhaard gebruikmaakt van LED-verlichting, kunnen de lampen na verloop van tijd slijten. Als een lamp niet meer goed werkt of dimt, kan het nodig zijn om deze te vervangen volgens de instructies van de fabrikant.

Het is belangrijk om de specifieke onderhoudsinstructies te volgen die bij je elektrische sfeerhaard worden geleverd. Elk model kan specifieke richtlijnen hebben met betrekking tot het onderhoud en de reiniging. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor gedetailleerde informatie over het onderhoud van jouw specifieke elektrische sfeerhaard.