Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar voor elektrische sfeerhaarden, zodat je een model kunt kiezen dat past bij de stijl en het interieur van je huis. Hier zijn enkele veelvoorkomende stijlen en ontwerpen:

  1. Klassiek/traditioneel: Deze stijl bootst vaak de uitstraling van een traditionele open haard na, met een schouw, een mantel en gedetailleerde afwerkingen zoals sierlijsten en pilasters. Deze stijl is populair voor een klassieke en tijdloze uitstraling.
  2. Modern/strak: Deze stijl heeft vaak een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en een eigentijdse uitstraling. Het kan bijvoorbeeld een eenvoudige omlijsting hebben zonder overdreven details, en gebruikmaken van materialen zoals glas, metaal en gladde oppervlakken.
  3. Ingebouwd/wandgemonteerd: Dit zijn elektrische sfeerhaarden die in een muur kunnen worden ingebouwd of op een muur kunnen worden gemonteerd. Ze kunnen een naadloze en ingetogen uitstraling geven, en worden vaak gekozen voor een moderne en strakke esthetiek.
  4. Vrijstaand: Dit zijn elektrische sfeerhaarden die vrijstaand zijn en niet aan een muur hoeven te worden bevestigd. Ze kunnen in verschillende vormen en maten komen, zoals kachels, haarden op poten of zelfs haarden in de vorm van een oude kachel.
  5. Hoekmodellen: Voor ruimtes met beperkte ruimte of om een hoek optimaal te benutten, zijn er hoekmodellen beschikbaar. Deze sfeerhaarden zijn speciaal ontworpen om in een hoek te passen en een gezellige sfeer te creëren.
  6. Lineaire/moderne haarden: Deze haarden hebben een langwerpig, rechthoekig ontwerp en worden vaak gebruikt als een eigentijds en statement-stuk in een kamer. Ze kunnen een brede en indrukwekkende vlammenweergave hebben.

Daarnaast zijn er verschillende materialen beschikbaar voor de omlijsting, zoals hout, metaal, steen of afgewerkte MDF-panelen. Het is belangrijk om de verschillende opties te verkennen en te kiezen voor een stijl en ontwerp dat bij je smaak en interieur past.